Sesiune internațională de comunicări științifice

Miercuri, 12 octombrie a.c., a avut loc în Sala de conferințe a instituției muzeale orădene deschiderea oficială a Sesiunii internaționale de comunicări științifice.

Sesiunea internațională de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal sub titlul Interferențe. Trecut, prezent, viitor, organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de muzeografie orădeană și aflată la prima ediție a adus alături de Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea, Universitatea de Stat din Moldova, Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea – Chișinău a Academiei Române, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

în prezența dlui Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, dlui Florin Birta, Primar al Municipiului Oradea, prof. univ. dr. habil Mariana-Eugenia Mureșan, prorector al Universității din Oradea, prof. univ. dr. Sorin Șipoș, director al Centrului de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău și prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor din Oradea – Complex Muzeal. La eveniment au participat aproximativ 100 de specialiști pe diferite teme de cercetare, din cinci țări.

Auditoriul s-a bucurat de prezența prietenilor de la Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău și de mesajul transmis de către Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Director al Institutului de Istorie „George Barițiu”, Cluj-Napoca și al Dr. Ovidiu Cristea, Director al Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, București.

Sursă imagine: fototeca Muzeului Țării Crișurilor

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s