Ce poți face la Stâna de Vale

Stațiunea Stâna de Vale este situată în județul Bihor, în Munții Vlădeasa, la o altitudine de 1.102 m și la circa 100 km de Oradea pe DN 76 pe ruta Beiuș – Budureasa. Ce poți să faci în Stâna de Vale?

Happy Land Adventure Park este un inedit parc de aventură, distracție și petrecere a timpului liber în mijlocul naturii. Cea mai nouă atracție din parcul de aventură din Stâna de Vale, Happy Land Dino Park, a fost inaugurat oficial. Dino Park Stâna de Vale este cel mai mare parc de dinozauri din vestul țării și se întinde pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați cu un traseu cu o lungime de 1 km. În Dino Park-ul de la Stana de Vale, puteți admira peste 50 de dinozauri animatronici care scot sunete și se mișcă.

Domeniul schiabil din stațiune include mai multe pârtii, cu grade diferite de dificultate:

Pârtia Bradul – pârtie medie, instalaţie transport – telescaun 350 locuri, lungime pârtie 1233 m;

Pârtie începători / pârtie săniuțe – pârtie uşoară, instalaţie transport bandă, lungime 80 m, lungime pârtie 100 m;

Pârtia Cerbul – pârtie medie, instalaţie transport teleschi, lungime 550 m, lungime pârtie 585 m;

Pârtia Renul – pârtie ușoară, instalaţie transport teleschi, lungime 550 m, lungime pârtie 790 m.

Amatorii de drumeţie pot face plimbări în pădurile de conifere din împrejurimi ori excursii mai lungi pe potecile marcate care duc la locuri de mare frumuseţe: Cascada Iadolina, Cascada Moara Dracului, Cascada Vălul Miresei, Cascada Miss, Cascada Săritoarea Ieduțului, Valea Iadului, Vârful Poieni (accesibil cu telescaunul), Culmea Cârligatele, Valea Drăganului.

Una dintre principalele atracții turistice este Izvorul Minunilor, despre care legenda spune că are un efect tămăduitor, fiind una dintre cele mai apreciate ape de izvor din țară.

Peștera Urșilor din Chișcău a fost descoperită accidental în 1975 de către un localnic miner. În anul 1980, după cinci ani de explorări și amenajări, Peștera Urșilor a fost deschisă pentru vizitare. 

Prețuri de cazare începând de la 90 lei / persoană / noapte sau 155 lei / persoană cazare cu demipensiune.

Rezervări prin Turist Center International, Piața Cetății nr. 18, Oradea, tel. 0359 411 080 sau 0755 045 289, e-mail: rezervari@tcinternational.ro

Sursă imagine: happylandadventure.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s