Promotori ai limbii și culturii spaniole

La sediul Casei Corpului Didactic din Oradea a avut loc joi, 20 octombrie, de la ora 15, o întâlnire prilejuită de vizita dlui Javier Menéndez Sánchez, atașat pentru învățământ la Ambasada Spaniei din România, însoțit de dl Marin Roig Diego, lector, profesor de Limba spaniolă la Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea.

La această întâlnire au participat dl Horea Florian Abrudan, inspector școlar general, dna Simona Martin, director al Colegiului Național Iosif Vulcan din Oradea, dna Paula Dumea, profesor de Limba spaniolă, subsemnata, prof. Liliana Ardelean, inspector școlar pentru Limba engleză, și prof. dr. Alin Serafim, directorul Casei Corpului Didactic Oradea,

Tema discuțiilor a vizat strategiile de dezvoltare a învățământului în limba spaniolă, cunoscut fiind faptul că la prestigioasa unitate de învățămân, funcționează clase cu profilul filologie bilingv spaniolă, conform Acordului între Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România şi Ministerul Educaţiei şi Știinţei din Regatul Spaniei cu privire la înfiinţarea şi funcţionarea secţiilor bilingve româno-spaniole în liceele din România şi la organizarea examenului de Bacalaureat în aceste licee, semnat la 26 martie 2007.

Dl Javier Menéndez Sánchez a punctat avantajele pe care le oferă studiul limbii spaniole pentru absolvenții care doresc să aplice la universități în Spania.

Reprezentanții celor patru instituții au convenit asupra menținerii și diversificării formelor de colaborare existente, prin implementarea proiectelor care facilitează perfecționarea cadrelor didactice de specialitate și schimbul de bune practici, organizarea unor activități interactive pentru elevii școlilor din România și Spania și promovarea acestora în mediul școlar, pentru a asigura imersiunea în ceea ce reprezintă studiul culturii, civilizației și limbii spaniole a unui număr mai mare de elevi.

Acumularea de informații, în mod realist și constant, și oportunitățile de dezvoltare personală și profesională care pot fi fructificate de către absolvenții acestui profil vor avea ca rezultat motivarea și creșterea interesului elevilor din învățământul bihorean față de studiul aprofundat al limbii spaniole.

Inspectoratul Școlar Județean și Casa Corpului Didactic Bihor țin să le mulțumească pentru vizită distinșilor oaspeți.

prof. LILIANA ARDELEAN,

inspector școlar pentru Limba engleză

Sursă imagini: fototeca personală Anita Capota

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s