Paletă mai largă de sporturi în școlile din România

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat recent că intenționează să introducă mai multe ore de activități fizice în școli și să mărească gradul de atractivitate pentru mai multe sporturi în școlile românești.

„Avem două ore de sport pe săptămână, iar în programa școlară sunt doar trei sporturi – atletism, gimnastică și jocuri. Copiii nu mai sunt atrași de sport în școală, iar în loc să îi împrietenim cu sportul, îi îndepărtăm; în Europa sunt șase – opt sporturi în școli. Sportul în școală nu este dezvoltat, copiii nu fac mișcare și sunt predispuși la obezitate. Dorim să ajungem ca, în zece ani, copiii să aibă trei – patru ore de educație fizică, plus două activități fizice extrașcolare”, a declarat ministrul, joi, 27 octombrie, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în cadrul unui turneu pe care îl susține prin țară, de promovare a Strategiei Naționale pentru Sport.

„Cu toții am observat că sportul românesc are un regres semnificativ. Dacă la Jocurile Olimpice din anul 2000 am obținut 24 de medalii, la cele din 2020 am obținut doar patru, fiind un regres de 84%. Acest lucru are niște cauze și am dorit ca prin această strategie națională să încercăm să dăm o stabilitate sportului românesc pentru viitor”, a declarat Eduard Novak.

Sursă foto Eduard Novak: Wikipedia

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s