Vouchere pentru elevii sportivi de performanță

Potrivit unui proiect de lege care a trecut de Camera Deputaților, for decizional, copiii legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță vor primi tichete de 150 de lei pe lună.

Orice copil înscris la un club sportiv, care face sport de performanță, va primi tichete de sportiv cu o valoare de 150 de lei pe lună, prevede proiectul de lege. După promulgare, legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Inițiatorii proiectului menționează că „juniorii care practică sportul de performanță au întâmpinat și întâmpină greutăți din punct de vedere financiar în ceea ce privește achiziționarea echipamentului sau materialelor sportive, achiziționarea alimentelor sau la medicație necesare efortului depus, toate fiind destul de costisitoare, precum și transportul aferent participării la pregătirea zilnică sau la competițiile locale județene naționale și internaționale necesare practicării sportului de performanță”.

Conform unui amendament aprobat în Comisia de Tineret și Sport, tichetele pot fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Sursă imagine: logopaper.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s