Laureat la concursul «Basmele Reginei Maria»

În vara acestui an, mai precis în data de 6 iulie 2022, la Palatul Elisabeta a avut loc, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Sofia, ceremonia de premiere a concursului internațional de creație originală Basmele Reginei Maria, ajuns la ediția a XVII-a. Concursul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta și al ASR Principelui Radu.

Ediția de anul acesta a cuprins trei secțiuni: creație literară originală, artă plastică și artă digitală. Unul dintre laureați este un elev orădean, Vlad Pop, care și-a adjudecat premiul întâi la secțiunea artă plastică.

Vlad este pasionat de pictură și se pregătește la Palatul Copiilor din Oradea, sub îndrumarea dnei prof. Florina Silvia Iepure. Puteți admira în foto-galeria de mai jos câteva din lucrările acestui tânăr artist.

Artwork: VLAD POP

În exclusivitate pentru SCHOOL Bit, îndrumătoarea tânărului laureat ne-a declarat următoarele: „Vlad Pop este micul artist care abordează limbajul plastic al culorilor prin generarea de forme și idei inventive, experimentale și cu o gândire divergentă. Este elev în clasa a I-a și urmează activitățile extrașcolare ale cercului de pictură de pe lângă Palatul Copiilor, coordonate de subsemnata, prof. Florina Silvia Iepure”.

Prima ediție a concursului Basmele Reginei Maria a avut loc în anul 2006. Această competiție este o inițiativă a Palatului Copiilor din Craiova și a Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s