Code Week la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Ștei

Săptămâna UE a programării este o inițiativă internațională, organizată de voluntari și sprijinită de Comisia Europeană, care își propune să aducă programarea și competențele digitale la îndemâna tuturor într-un mod distractiv și antrenant. Această inițiativă celebrează creativitatea, rezolvarea de probleme și colaborarea prin programare și alte activități tehnologice.

Astfel, în perioada 8 – 23 octombrie, și Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 Ștei și-a adăugat activitatea pe harta codeweek.eu prin activitatea LEGO CODING derulată cu copiii din  grupa mijlocie, grupa ”Ciupercuțelor vesele”.

Această activitate s-a încadrat la categoria Activități de programare fără calculator (fără tehnologie digitală). Aceste activități dezvăluie aspectele computaționale ale lumii fizice din jurul nostru și se bazează pe ideea că, nu avem neapărat nevoie de tehnologie pentru a ne dezvolta gândirea computațională. Mai degrabă competențele noastre de gândire computațională sunt esențiale pentru a face ca tehnologia să funcționeze.

Scopul principal al activităților fără calculator este de a coborî barierele de acces pentru a aduce programarea în orice școală, indiferent de finanțare sau echipamente.

Pentru a derula activitatea de LEGO CODING copiii au primit schițe ale unor structuri din Lego sau alte piese din categoria STEAM pe care au trebuit să le îmbine respectând codul de culoare sau de poziție.

 Am decis că vom mai organiza astfel de activități cu copiii ori de câte ori se va ivi ocazia, atât în cadrul activităților liber alese, cât și ca activități extracurriculare,  deoarece dezvoltă copiilor gândirea logică, operațiile de analiză și comparare, coordonarea oculo-motorie, creativitatea, atenția, dorința de colaborare cu colegii.

Sursă:

https://codeweek.eu/training/coding-without-computers

Sursă imagini: fototeca prof. înv. preșcolar ANCA PURTAN

prof. înv. preșcolar ANCA PURTAN

G.P.P. Nr. 1 ȘTEI

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s