Oaspeți italieni la Casa Corpului Didactic Bihor

Casa Corpului Didactic a Județului Bihor a avut onoarea de a fi ieri, 14 noiembrie, gazda unei întâlniri cu o echipă de profesori din Italia, Puglia, sosiți în Oradea prin programul Erasmus+. Aceștia au fost însoțiți de conducerea Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu și de o profesoară de Limba engleză de la școala orădeană.

Invitații au fost interesați în mod real de activitatea de formare a cadrelor didactice și, alături de personalul CCD Bihor și de conducerea Liceului Ortodox, au purtat un dialog constructiv despre realitățile și provocările educative ale sistemelor de învățământ din țara noastră și din Italia.

Grupul – constituit din directorul școlii din Puglia, Bari, una dintre secretarele școlii, o profesoară de Istorie – Geografie și o învățătoare – s-a familiarizat cu Casa Corpului Didactic, manifestând un interes deosebit pentru aceasta, cu atât mai mult cu cât în Italia nu există o instituție aparte dedicată formării continue și perfecționării cadrelor didactice. Am aflat că Italia astfel de nevoi sunt exprimate de direcțiunile școlilor, după care se angajează serviciile unor formatori externi.

Prof. metodist Florina Szabo a susținut o prezentare în PowerPoint în fața oaspeților, insistând pe oferta de formare a CCD, prin programe acreditate și avizate de Ministerul Educației.

Pe parcursul acestei săptămâni, delegații italieni urmează să asiste la câteva lecții demonstrative la Liceul Roman Ciorogariu.

prof. dr. ALIN ȘTEFĂNUȚ,

director CCD Bihor

Sursă imagini: fototeca CCD Bihor

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s