Pletoră de opționale pentru gimnaziu

Ministerul Educației a publicat programe pentru noi discipline de studiu din care școlile pot alege în anul școlar 2023-2024. Acestea vor fi incluse în curriculum-ul la decizia școlii. Opționalele se adresează elevilor de clasele V-VIII.

Iatî câteva dintre aceste noi opționale pentru care s-au elaborat programe: Educație pentru peisaj, Armonie corporală și socială, Desenul în viața cotidiană, EduGaming, Istoralia, Siguranță în situații de risc, Cultura copilăriei, Robotica și viața, Educație pentru patrimoniu, Text, deschide-te!, Etică aplicată, În jurul mesei. Stiluri de viață și cultura alimentației, Migranți în lumea contemporană, Educație pentru dezvoltare durabilă, Cultură digitală, Științele și patrimoniul, Lumea cotidiană într-un an, Sănătate și integrare în familie și comunitate.

Cultura copilăriei, de pildă, este un opțional care se adresează elevilor de clasa a VI-a sau a VII-a și are alocată o oră pe săptămână. Programa are în vedere crearea unor situații de învățare pentru elevi, prin intermediul cărora să se cunoască pe sine, să conștientizeze modul în care își structurează propria identitate și pe cea de grup, participând la realizarea unor valori culturale specifice.

Free stock photo

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s