Despre realitatea unui conflict

Miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 17.00, a avut loc o nouă conferință în cadrul seriei Colocviile Muzeului Țării Crișurilor, în care protagonist a fost prof. univ. dr. habil. Mihai Răzvan Ungureanu, unul dintre cei mai importanţi specialiști pe teme de securitate și geopolitică din România

Conferința Războiul din Ucraina. Câteva considerații a fost organizată de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea – Chișinău al Academiei Române și Școala Doctorală de Istorie a Universității din Oradea, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, fiind moderată de prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în timp ce prezentarea invitatului i-a revenit prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș.

În cadrul conferinței au participat aproximativ 150 de persoane din medii sociale și profesionale variate, în sală fiind prezenți și reprezentați ai instituțiilor bihorene ce s-au arătat interesați de tema propusă de invitat.

Conferința a prezentat realitatea conflictului militar din unghiuri variate, pe orizonturi de timp diferite care au favorizat crearea unei perspective generale asupra acestui subiect pentru publicul prezent.

Incursiunea istorică a purtat și valențe din zona științelor politice și a studiilor de securitate ce au argumentat ipotezele și realitățile exprimate de prof. Ungureanu.

Sursă imagini: fototeca Muzeului Țării Crișurilor

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s