Călătorie fantastică

Pentru mine, experiența Erasmus din Tenerife a fost una aparte, unică și pe care nu o voi uita prea curând. Am avut parte, timp de opt zile, de experiențe fără termen de comparație.

Încă din primele momente am știut că va fi o experiență superbă, care a început chiar de pe avion, unde timp de șase ore am admirat peisajele fantastice. Când am ajuns în Tenerife, în aeroport ne-a luat un autocar, care ne-a dus în Icod de Los Vinos, de unde ne-au luat familiile care au urmat să ne găzduiască timp de o săptămână.

În a doua zi am avut program liber, cu gazdele, toată ziua, a treia zi am avut prima excursie, aceasta a cuprins plimbarea cu vaporașul pe Oceanul Atlantic, unde am văzut delfini, balene și niște stânci negre de sute de metri înălțime. În aceeași excursie am mers și să înotăm în ocean, într-un oraș numit Los Gigantes.

Următoarea zi în program am făcut turul școlii, dar și al orașului Icod de los Vinos, unde am văzut obiective turistice precum Drago Milenario, un copac vechi de aproximativ opt sute de ani și Pila Square.

A cincea zi am făcut o a doua excursie pe insulă, de data asta la Vulcanul Teide, cel mai înalt vârf din Spania, cel mai înalt vârf din Oceanul Atlantic și al treilea cel mai înalt vulcan din lume.

Următoarea zi am reutilizat tricouri vechi, transformându-le în sacoșe, iar din PET-uri am făcut vaze pentru flori. Seara, am mers toți copiii din România să luăm cina acasă la una dintre gazdele noastre. În penultima zi am fost la un carnaval în care am îmbrăcat costumele reciclate pe care le-am realizat în aceeași zi. A fost cea mai grea seară, deoarece știam că ziua ce urmează ne vom despărți de familiile de acolo. 

În ultima zi am prezentat – toate țările participante în acest proiect – videoclipuri pe care le-am adus de acasă despre cum să salvăm mediul.

 În final, aș dori să spun că am rămas cu foarte multe amintiri din Tenerife, pe care nu le voi uita prea curând, atât culturale, cât și din punct de vedere cotidian.

Deplasarea a avut loc în octombrie, în cadrul unui mobilități a proiectului Erasmus+ Feeling Blue? Go Green!, alături de alți șase colegi și patru profesori ai Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea.

Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să particip în acest proiect!

MANUEL MAGHIAR, clasa a VII-a

CN Onisifor Ghibu

Sursă imagini: fototeca personală Manuel Maghiar

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s