Află azi cine e câștigătorul premiului Promotor al excelenței școlare!

Fundația Comunitară Oradea organizează Gala Comunității Bihorene, evenimentul prin care sunt recunoscuți și validați oamenii și acțiunile prin care comunitatea se dezvoltă. Evenimentul are loc azi, 8 decembrie, de la ora 17.00, la Hotel Ramada Oradea.

Publicul bihorean a fost invitat să își exprime aprecierea față de oamenii și proiectele cu impact major în comunitatea bihoreană. Aceștia au făcut peste 800 de nominalizări care au fost jurizate de board-ul Fundației Comunitarea Oradea. În cadrul Galei vor fi aplaudați: liderul care schimbă lumea, cel mai dedicat voluntar, echipa devotată, persoana care excelează în meseria sa, proiectul cu impact major și vizibil, ONG-ul implicat, promotorul culturii și artei, cât și promotorul excelenței școlare.

Categoria PROMOTOR al excelenței școlare are ca scop nominalizarea organizațiilor non-profit, a grupurilor de inițiativă sau a oamenilor care s-au axat pe promovarea excelenței în domeniul educației, prin proiecte inovatoare, prin promovarea valorilor autentice si a meritocrației.

Tot în cadrul Galei Comunității Bihorene vor fi prezente companii implicate în dezvoltarea comunității bihorene. Acestea vor avea ocazia să susțină cinci proiecte care răspund unor nevoi educaționale și care vor fi implementate în Oradea și în alte localități din județul Bihor.

Acestea sunt descrise mai jos:

Mini biblioteca Anima Verde

Asociația Anima Verde vrea să contribuie la educarea și integrarea socială a copiilor din mediul rural, încă de la vârsta preșcolară. Proiectul Mini biblioteca Anima Verde are în vedere educarea prin lectură și joacă a copiilor de grădiniță, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Vor dota cel puțin 10 unități de învățământ preșcolar din zona Beiuș, Marghita și Șoimi cu mini-biblioteci. Pe lângă educarea timpurie prin lectură, proiectul prevede și organizarea de activități de ecologizare la unitățile de învățământ preșcolar. Cel puțin 160 de copii din mediul rural vor fi beneficiarii acestui proiect.

Arta de a fi împreună

Asociația Deficienților Locomotori Bihor va folosi arta ca instrument de dezvoltare emoțională și motrică a cel puțin 40 de copii cu sau fără nevoi speciale, cu vârsta între 4 și 14 ani din Oradea. Proiectul urmărește integrarea copiilor cu dizabilități în comunitate, în rândul celorlalți, prin activități artistice și care presupun colaborarea între micii artiști. Asociația va organiza o serie de ateliere prin care va reuși să faciliteze integrarea și dezvoltarea copiilor.

Valori și disciplină pentru un viitor mai bun

Asociația Zâmbet și Speranță pentru Viitor vrea să scoată în evidență talentul și ambiția a 60 de copii din comuna Sânnicolau Român. Prin proiectul Valori și disciplină pentru un viitor mai bun se urmărește modernizarea unei săli pe care Asociația o pune la dispoziție și organizarea de activități în cadrul acesteia pentru copii care provin din familii marginalizate și defavorizate. Vor organiza ateliere de judo, artă, disciplină rutieră și științe, menite să contribuie la dezvoltarea emoțională și
comportamentală a copiilor.

Iarnă de poveste

Asociația Zile Colorate va promova lectura în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani din Suplacul de Barcău și împrejurimi. Vor organiza o serie de ateliere de lectură destinate copiilor, dar și părinților, tocmai pentru a contribui la consolidarea relației copil-părinte. Vor încuraja lectura prin povestiri, activități practice, cum ar fi: jocurile muzicale și piesele de teatru pentru adolescenți. 110 copii și tineri vor lua parte la aceste ateliere.

Micile talente

Școala Gimnazială „Iosif Vulcan” Holod va amenaja un spațiu de sprijin al copiilor de etnie rromă talentați, dar care provin din familii defavorizate și nu au parte de suport social și educațional pentru a-și dezvolta talentele. Proiectul vizează dezvoltarea copiilor pe baza a 3 direcții de interes: lectură, aptitudini muzicale și artă plastică. Cel puțin 160 de copii din zona Holod vor participa la aceste activități.

Cele cinci proiecte au fost înscrise în programul Bursa Talentelor, un program al Fundației Comunitare Oradea, prin care susține dezvoltarea de proiecte cu impact în comunitatea bihoreană. Prin programul Bursa Talentelor, Fundația oferă sprijin financiar și mentorare în implementarea de idei bune și soluții pentru diverse probleme identificate la nivelul județului Bihor.

Sursă imagine: fototeca Fundației Comunitare Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s