Susține Societatea Ornitologică Română!

În sezonul rece, păsările au nevoie de ajutorul nostru, ne reamintește Societatea Ornitologică Română. Atâta vreme cât vor găsi hrană și adăpost în păduri și parcuri, oamenii se vor bucura de sunetele lor.

Mierlele, ciocănitorile de grădini, pițigoii și cintezele sunt câteva din păsările care au nevoie de semințe, fructe și de adăpost, iar cu ajutorul nostru, acestea rămân alături de noi. Odată cu venirea frigului, resursele devin din ce în ce mai greu accesibile. La temperaturi extrem de scăzute, menținerea temperaturii corpului păsărilor necesită multă energie. Amplasarea de hrănitori în sezonul rece înseamnă protejarea păsărilor sălbatice, care sunt astfel ocrotite și rămân alături de comunități, în parcuri și copacii din fața caselor .

Societatea Ornitologică Română lansează un apel la donații pentru a-și putea continua proiectele de plantare de pomi și amenajare de adăposturi: „Donează în fiecare lună 50 de lei și iarna viitoare vom putea planta de cinci ori mai mulți arbori și arbuști față de câte hrănitori am instalat în parcuri până acum. În câțiva ani roadele lor vor hrăni păsările care ne încântă cu sunetele lor, iar frunzișul lor ne va da aer curat”.

Donația se poate face și prin transfer bancar. Datele necesare pentru transfer sunt următoarele:

SOCIETATEA ORNITOLOGICĂ ROMÂNĂ

CIF 5272804

Cont RO92RNCB0092026616360001

Sursă imagine: fototeca SOR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s