Au pornit cu colindatul / Și de-a lungul, și de-a latul

Dintre toate câte sunt

Sărbători pe-acest pământ

Nu e alta mai frumoasă

Decât Crăciunul cel Sfânt

Dintre toate obiceiurile de peste an, cele mai răspândite şi mai de seamă, cu originea în credinţe şi mituri străvechi, sunt cu siguranță obiceiurile legate de sărbătoarea Naşterii lui Iisus. Bucuria colindului este nemărginită. Sărbătoarea Naşterii Domnului este an de an prilej de bucurie, pace şi linişte spirituală.

Așadar, joi, 15 decembrie 2022, cu ajutorul Lui Dumnezeu, grupul vocal al clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 1 Buntești, ,,Mlădițe bunteștene”, au pornit la colindat în haine de sărbătoare, purtând cu mândrie costumele populare autentice specifice zonei Beiușului, tocmai în Oradea.

Ziua a debutat cu interpretarea unor colinde tradiționale românești la Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Casa Corpului Didactic din Oradea. Mlădițele au adus bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos prin interpretarea colindelor care au ajuns direct la inimile gazdelor care le-au răsplătit cu cadouri. Le mulțumim din suflet pentru căldura și bucuria cu care
ne-au deschis larg porțile!

Momente încărcate cu emoție, bucurie si satisfacție au fost pentru mlădițe prin participarea la Concursul Regional „Colindița”, organizat de către Grădinița cu Program Prelungit Nr.28. structură a Grădiniței Nr. 56. Concursul s-a desfășurat la Colegiul Național Onisifor Ghibu din Oradea, iar mlădițele au câștigat premiul I la secțiunea I – interpretare de colinde tradiționale românești.

De bucurie, ne-am dus cu colindul la alte gazde primitoare de la Guardia Security din Oradea și Unioil SR, cărora le mulțumim pentru cadourile consistente pe care ni le-au dăruit.

Pentru ziua minunată și încununată cu reușite, țin să mulțumesc în mod special părinților acestor copii formidabili pentru susținere și implicare.

Mândră și binecuvântată că sunt învățătoarea acestor MI-NU-NAȚI copii!

prof. înv. primar TITIANA VESA

Sursă imagini: fototeca personală Titiana Vesa

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s