Voluntar în Trenul lui Moș Crăciun

Devenit deja tradiție, Trenul lui Moș Crăciun este o experiență așteptată de către toți copiii din județul Bihor. Elevii Liceului Ortodox Roman Ciorogariu au fost de acord cu propunerea ca în săptămâna 5-9 decembrie să fie zilnic spiriduși, elfi, Crăciunițe și Moși Crăciun, pentru copilașii din comunitatea bihoreană care s-au plimbat cu trenul pe ruta Oradea – Bratca – Oradea.

Liceenii noștri, un număr de 28 de elevi, coordonați și însoțiți de profesorii Delia Șipoș, Paula Roiti, Călin Suciu și subsemnata, Olivia Dehelean, au făcut voluntariat în trenul lui Moș Crăciun între patru, chiar opt ore pe zi, costumați în personajele magice și mult îndrăgite ale Crăciunului. Ei au învățat din mers (la propriu) despre responsabilitatea fiecărui rol, descoperind abilități personale și – cel mai important – au stârnit o enormă bucurie celor din jur.

Copiii pasageri au primit nerăbdători sosirea celor mai așteptate personaje mitologice de la Polul Nord, care au oferit momente de divertisment, carisma specifică protagoniștilor de Crăciun, voie bună și activități inedite.

În semn de recunoștință, călătorii au oferit Moșului jucării pe care acesta le va duce copiilor aflați în căsuțe de tip familial ori copiilor bolnavi din spitale.

Prin această experiență au fost remarcate diligența și caracteristicile morale, volitive ale elevilor de la Liceul Ortodox Roman Ciorogariu. De asemenea, prin intermediul acestei activități s-au valorificat exemple de bună practică prin trăirea sentimentului de bucurie datorat acordării ajutorului celor aflați în dificultate.

Trenul lui Moș Crăciun este implementat de către Compania InterRegional Călători și Asociația Cătunul Verde, iar Liceul Ortodox Roman Ciorogariu a participat în mod supletiv la acest proiect de voluntariat.

prof. OLIVIA DEHELEAN,

Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu

Sursă imagini: fototeca Liceului Ortodox Roman Ciorogariu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s