Mihai Eminescu omagiat la Școala Gimnazială Călugări

Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu, a fost aniversat anul acesta la Școala Gimnazială Nr. 1 Călugări, prin activități care să cinstească memoria celui care pentru noi este cel mai mare poet din toate timpurile.

Săptămâna a debutat cu o discuție despre cine și ce împrumută numele poetului. De la instituții de cultură și până la străzi, am descoperit imaginea poetului pe bancnote, dar și statui ale acestuia în diferite orașe din țară și străinătate, apoi am realizat o mică expoziție de carte cu volumele poetului. Cu ajutorul unor materiale descărcate de pe twinkl.ro, am realizat o hartă cu personalitățile culturale românești pentru a puncta astfel și Ziua Culturii Naționale care este sărbătorită tot în 15 ianuarie.

Elevii, îndrumați de cadrele didactice, au realizat câteva desene, au recitat poezii și au aflat lucruri interesante despre cel care a fost poetul nepereche al literaturii române.

Cu ajutorul tehnologiei am derulat și un concurs pe platforma wordwall.com în care elevii s-au întrecut răspunzând la întrebări despre viața și opera poetului.

Prin toate acestea, am adus un mic omagiu celui care a fost făr’ de pereche pe bolta liricii românești, fiind recunoscători pentru moştenirea neprețuită pe care ne-a lăsat-o.

prof. ALEXANDRA TERME,

Școala Gimnazială nr. 1 Călugări

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Călugări

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s