Ceaușismul explicat copiilor

În perioada 1 februarie – 31 martie 2023, la Secția Muzeul Orașului Oradea, din cadrul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, se va desfășura programul muzeal-educativ Seismograf ’77, adresat elevilor de liceu, prilej cu care muzeograful dr. Cristina Liana Pușcaș va vorbi despre perioada ceaușistă dintre 1977 și 1989, caracterizată prin lipsuri și represiune asupra populației, propaganda Partidului și urmărirea Securității.

Seismograf ’77 marchează portretele și poveștile oamenilor care au dus un război cu regimul comunist, dar și ale celor care au fost protejați de dictatură, actori principali sau secundari în aparatul de represiune al partidului. În cadrul proiectului vor fi prezentate portretele Anei Blandiana și Radu Enescu, precum și ale altor orădeni care au avut curajul să lupte împotriva opresiunii comuniste.

Cadrele didactice și elevii interesați pot să se înscrie, cu clasa, la un ghidaj special în cadrul expoziției. Întâlnirile cu elevii se vor desfășura la secția Muzeului Orașului Oradea (Cetatea Oradea), Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41.

Costul unui bilet de intrare este de 5 lei/persoană.

Programările se fac la tel. 0771 741 331.

Elevi în vizită la Secția de Istorie a Muzeului Orașului Oradea. Sursă imagine: arhiva muzeului

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s