Pictori la Bac

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a fost prezent la o emisiune a postului TVR+, unde și-a expus opiniile privind examenele de evaluare națională și de bacalaureat.

Cu privire la examenul de bacalaureat, fostul ministru nu este adeptul accesibilizării acestuia, ci dimpotrivă, consideră că acesta trebuie să aibă un mai mare grad de dificultate și acoperire din mai multe discipline, inclusiv educație artistică: : „Sunt adeptul unei evaluări la nivel de bacalaureat din toate materiile, inclusiv sport, arte. Dacă îți iei bacalaureatul, trebuie să știi care e diferența între Van Gogh și Picasso”. 

Legat de examenul de evaluare națională, prof. Funeriu are o propunere asemănătoare: „Dacă vrem să avem copii mai bine pregătiți, profesori care își dau interesul mai mult, este obligatoriu să evaluăm la finalul clasei VIII-a toate materiile. Ar trebui să dea patru examene, română, matematică, un examen de științe în care să te treacă prin chimie, fizică – științe naturale – și un examen de umanistice, să te treacă prin istorie, geografie, o limbă străină”. 

Daniel Funeriu a fost invitatul Info Edu de pe TVR+.

Free stock picture

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s