Mesajul ministrului cu ocazia Zilei non-violenței în școală

Cu ocazia Zilei internaţionale a non-violenţei în şcoală, 30 ianuarie, ministrul Educației, dna Ligia Deca, a transmis un mesaj pe adresa tuturor celor implicați în actul educațional:

„Mesajul zilei de astăzi, Ziua internaţională a non-violenţei în şcoală, este că trebuie să luptăm împotriva agresivităţii în fiecare zi.

Un demers educaţional în care grija pentru dezvoltarea cognitivă nu este dublată de grija pentru confortul fizic şi emoţional al copiilor în mediul şcolar este unul incomplet – manifestările violente de orice tip lasă urme şi pun în pericol dezvoltarea armonioasă a tuturor celor implicaţi.

Să-i învăţăm pe copii să spună NU violenţei! Mai întâi, fiindu-le noi, adulţii, model. Apoi, explicându-le de ce să spună NU – vorbindu-le despre drepturile şi obligaţiile pe care le au, despre consecinţele faptelor ilegale, despre efectele pe care violenţa le are asupra a ceea ce ei sunt şi vor fi!

Îmi exprim convingerea că a educa în spiritul armoniei, al solidarităţii, al toleranţei, al nediscriminării şi al respectului faţă de celălalt înseamnă a crea premise pentru siguranţă, confort şi stare de bine, deopotrivă pentru elevi, cadre didactice şi părinţi.

Purtăm, cu toţii, responsabilitatea unei educaţii în spiritul nonviolenţei, iar un mediu şcolar sigur înseamnă siguranţă şi dincolo de el!

Cu mulţumiri pentru efortul dumneavoastră din fiecare zi,

LIGIA DECA.

ministrul Educației

Sursă portret Ligia Deca: news.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s