Au început înscrierile la liceele militare

 Au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ 2023-2024. Înscrierile se fac online, la ACEASTĂ ADRESĂ, sau personal, la biroul Informare-Recrutare din cadrul centrului militar al județului de domiciliu.

În România există cinci colegii naționale militare, pentru care au fost alocate 816 de locuri: Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 de locuri; Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 de locuri; Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 de locuri; Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 de locuri; Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța – 144 de locuri.

Candidații declarați Admis și Apt la probele de selecție susțin o proba eliminatorie, sub forma unui test-grilă de verificare a cunoștințelor la disciplinele limba si literatura romana si matematica, iar notele obținute se iau in considerare la calculul mediei finale de admitere.

Admiterea se face prin repartizare computerizată la nivel național, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere, în funcție de opțiuni și de numărul de locuri din fiecare liceu militar.

Pe timpul celor patru ani de studiu, liceul militar asigura: pregatirea stiintifica si umanista generala a elevilor; dezvoltarea si diversificarea competentelor-cheie specifice profilului militar si specializarii matematica-informatica, in paralel cu specializarea militara primara; familiarizarea cu mediul militar si cu traditiile armatei romane; orientarea profesionala competenta a absolventilor pentru ca acestia sa urmeze o cariera militara de succes; identificarea, dezvoltarea si punerea in valoare a calitatilor personale ale fiecarui elev.

Studiile au durata de patru ani (clasele IX-XII) și se finalizează cu obținerea diplomei de bacalaureat și participarea la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ superior militar sau înmatricularea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari.

Pe toata durata pregătirii în liceele militare, elevii beneficiază de școlarizare, cazare, masă, echipament, transport dus – întors pe perioada vacanțelor și asistență medicală gratuită.

Termen-limită de înscriere: 24 martie 2023, ora 16:00.

Sursă imagine: recrutaremapn.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s