Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă părinții și profesorii este faptul că atenția copiilor și adolescenților e tot mai acaparată de platformele de social media.
De la copiii de 3-4 ani care fac adevărate crize dacă nu sunt lăsați pe tabletă sau telefon și până la adolescenți care nu dorm noaptea și au episoade de depresie și anxietate din cauza identității lor digitale, se poate spune că pentru mințile copiilor și tinerilor se dă o adevărată luptă, pentru care ei nu sunt pregătiți.
În această situație, părinții și profesorii au responsabilitatea și datoria de a fi aliații și ghizii lor, învățându-i să trăiască într-un mod echilibrat și conștient.
Mai multe despre acest subiect și despre posibile soluții prin care copilul poate fi ajutat să scape de dependența de social media puteți afla participând la cea de-a XIV-a ediție a conferinței gratuite cu tema Cum gestionăm accesul copiilor la platformele de socializare.
Temele abordate:
- Ce este dependența de social media și cum se manifestă ea?
- Cum poate fi prevenită? Metode prin care reușim să impunem limite
- Ce este autismul digital? Pericolele din spatele ecranelor
- Cum putem scăpa de această dependență față de telefoane în general și de social media în special?
- Implicațiile psihologice ale consumului excesiv de social media
- Ce putem face concret pentru a-i ajuta pe copiii noștri să ajungă să își pună singuri limite sănătoase, pentru a se putea dezvolta armonios?
Evenimentul va avea loc vineri, 3 februarie, de la ora 18:30, online, pe platforma Zoom.
Înscrierile se fac accesând ACEST LINK.
Sursă imagine: shakespeare-school.ro