Școala Georgiu Popa în Ziua Internațională a Cititului Împreună

„Cărţile sunt o formă unică de magie portabilă.”

(Stephen King)

Dorind să purtăm magia cărților mereu cu noi, în data de 1 februarie, la Școala Gimnazială Georgiu Popa – Câmpani s-a celebrat Ziua Internațională a Cititului Împreună, activitate coordonată de subsemnata, prof. Alexandra Boldor.

Toți elevii claselor V-VIII s-a adunat la o șezătoare de citit. Fiecare și-a adus cartea preferată și, în liniște totală, cu toții s-au lăsat duși de magia cărților în lumi imaginare și pline de minunății, în care totul este posibil. Apoi fiecare a citit câte un fragmențel preferat din carte, numindu-și și personajul preferat.

Tot în aceeași zi, în școala noastră a început campania Să ne întindem la citit, campanie care face parte din activitățile proiectului Lectura unește punțile dintre generații din cadrul programului transfrontalier Educație online fără hotare, inițiativă a Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău.

Pentru această activitate, pe peretele unei săli de clasă se va întinde o sfoară pe care se va agăța banner-ul cu mesajul campaniei și tricouri decupate din hârtie în diferite culori. Elevii au fost solicitați să își aleagă să citească cărți dintr-o listă. După finalizarea unei cărți, elevul va lua un tricou și va scrie sau va desena pe el într-o modalitate cât mai atractivă prezentarea cărții citite. Ei pot folosi cuvinte din carte, expresii care să le stârnească interesul colegilor pentru cartea citită. Tricourile vor fi așezate „pe sârmă”, pentru a putea fi văzute de toți copiii. Cele mai frumoase și interesante prezentări vor fi premiate cu diferite cărți.

Această inițiativă a plăcut mult elevilor care s-au grăbit șă își aleagă titlurile cele mai interesante.

Concluzionând, putem afirma că „succesul nu vine din ceea ce faci în mod ocazional, ci vine din ceea ce faci în mod consecvent”. Pentru noi, cititul a devenit, astfel, un mod consecvent de a ne dezvolta mințile și de a ne grădinări sufletele.

prof. ALEXANDRA BOLDOR,

Școala Gimnazială Georgiu Popa

Sursă imagini: fototeca personală Alexandra Boldor

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s