Sculptură Călin Baciu

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, vernisajul expoziției de sculptură – plastică mică, a sculptorului bihorean Călin Baciu, membru titular al Filialei UAPR Sibiu.

Evenimentul va avea loc vineri, 10 februarie a.c., ora 13:00, la Muzeul Orașului Oradea (Piața E. Gojdu nr. 39-41), în Sala cu Grifoni.

Plastica sculptorului are un puternic caracter epic, discursiv şi un modelaj brut, transpus în răşini epoxidice colorate şi patinate bronz.

Artistul a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, secţia sculptură, şi a fost toată viaţa profesor la Liceul de Arte Vizuale din Sibiu. Activitatea plastică a sculptorului Călin Baciu a fost un continuu experiment în căutarea elementelor de limbaj vizual cu expresivitate romantică şi exprimabilă în forme modelate frust, forme care dincolo de evoluţia lor sculpturală sunt tentative de căutare a unor amintiri ce sunt apoi povestite în jocul formelor modelate.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public timp de o lună.

Imagine: detaliu din afișul expoziției

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s