Recital de Ziua Internațională a Poeziei

Ziua Internațională a Poeziei, sărbătorită în toată lumea pe data de 21 martie a fiecărui an, declarată de UNESCO, începând din anul 1999, va fi marcată și la Oradea. Cu acest prilej, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează, marți, 21 martie, a.c., ora 17.00, la sediul Muzeului
Memorial „Iosif Vulcan” (str. Iosif Vulcan, nr. 16), un recital poetic dedicat acestei zile.

La această sărbătoare a poeziei sunt invitați poeții români și maghiari, orădeni și bihoreni, toți iubitorii poeziei. Fiecare poet prezent va citi un poem, de preferință mai scurt, punând în valoare valențele poeticității, zestrea poeziei orădene și bihorene.

„Poezia este obsesia esențialității dusă în absolutul cuvântului. Ea este umbra crepusculară a timpului pe care încercăm să o umplem cu ecoul unor trăiri, zăcământul aurifer din adâncul ființei care, printr-un miracol, poate ieși la suprafața exprimării sintetice. Poezia se joacă cu propriile posibilități ale limbajului, ea nu este decât un pas făcut în vacuitatea ne-spusului. Poezia este o altă limbă, una extrasă din nectarul cuvintelor. Doar în poezie poți spune aproape totul cu puținătatea unor propoziții”, spune Ioan F. Pop, care va modera întâlnirea, alături de Szamos Mariann și Mihók Tamás.

Intrarea este liberă.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s