Robotic Mode. Ex-ministrul de finanțe ar da undă verde la ChatGPT în școală. În Hong Kong

Într-un articol apărut pe platforma The Standard, fostul ministru al finanțelor din Hong Kong critică sistemul educațional, afirmând că acesta împiedică creativitatea elevilor. În același timp, el susține utilizarea de către elevi a tehnologiei de inteligență artificială, inclusiv ChatGPT.

Într-o postare pe platforma sa de socializare, John Tsang Chun-wah a declarat că cel mai mare obstacol în dezvoltare este chiar școala: „DSE (un examen din Hong Kong echivalent cu bacalaureatul – n.r.) este frâna care împiedică inovația și creativitatea la nivelul generației tinere și care va face ca Hong Kong-ul să rămână serios în urmă față de restul lumii”.

Tsang susține că sistemul educațional actual forțează elevii să se țină strict de curriculum și nu încurajează mintea deschisă. „Aș avansa chiar următoarea idee: Haideți să le permitem elevilor de liceu să învețe la universitate, câtă vreme fac față, iar dacă nu sunt destul de capabili, să renunțe”, a spus Tsang, subliniind că universitatea le oferă tinerilor mai mult spațiu, fără să fie restricționați de programa de examen.

Ex-ministrul consideră nejustificată decizia luată de către unele universități, de a interzice folosirea instrumentelor de învățare bazate pe inteligență artificială: „Este la fel de absurd ca și cum le-ai interzice elevilor să folosească calculatorul și a-i obliga să utilizeze creion și hârtie”, a adăugat el, precizând că tehnologia AI ar putea fi integrată în clasă. „Profesorul poate verifice dacă tema unui elev a fost realizată cu ajutorul unor instrumente de inteligență artificială și dacă elevul a ajuns la acele idei prin analiză detaliată”, a afirmat Tsang.

Facultatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong a declarat că decizia de a le permite sau nu studenților să utilizeze instrumente AI rămâne la latitudinea profesorilor, iar Universitatea de Pedagogie din Hong Kong a transmis că încurajează studenții să folosească cu discernământ instrumentele de inteligență artificială.

Sursă portret John Tsang Chun-wah: thestandard.com.hk

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s