Burse și premii „Henri Coandă” pentru elevi și studenți

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat programul de Burse şi Premii „Henri Coandă” pentru elevii şi studenţii care participă la competiţii internaţionale, care presupun realizarea unei soluţii tehnice (bun, serviciu sau aplicaţie specifică cercetării aplicative şi inovării).

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, elevii şi studenţii din România care participă la competiţii internaţionale ce presupun realizarea unei soluţii tehnice vor putea fi sprijiniţi prin intermediul unei burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare (pentru 20 echipe de elevi şi studenţi), în limita maximă a bugetului alocat.

Activitatea de cercetare se desfăşoară cu sprijinul unei organizaţii-gazdă care poate fi o unitate/instituţie de învăţământ şi/sau organizaţie de cercetare publică sau privată din România, care oferă condiţii adecvate de desfăşurare a activităţilor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi sprijină participarea elevilor şi studenţilor la competiţii tehnico-ştiinţifice internaţionale, precum şi gestionarea finanţării activităţilor care se desfăşoară în cadrul bursei de cercetare.

Durata unei burse de cercetare acordate prin program este de maximum 12 luni. Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare a cărui durată coincide cu durata bursei solicitate.

Premiile „Henri Coandă” se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel: 15.000 lei pentru locul I; 9.000 lei pentru locul II; 6.000 lei pentru locul III. 

Aplicaţiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie.

Free stock picture

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s