Bibliotecă virtuală și platformă de e-learning sub egida a două ministere

Valentin Făgărăşian, deputat pentru diaspora, a inițiat proiectul unui act normativ ce vizează modificarea Legii educaţiei, pe care l-a depus la Camera Deputaţilor. Proiectul prevede înfiinţarea Bibliotecii Şcolare Virtuale şi a platformei de e-learning Învăţăm în România.

Cele două instrumente digitale ar include programe şcolare, exemple de lecţii pentru toate temele din programele şcolare, ghiduri metodologice, teste de evaluare. „Înfiinţarea, gestiunea şi îmbogăţirea permanentă a Bibliotecii Şcolare Virtuale şi a Platformei şcolare de e-learning Învăţăm în România intră în responsabilitatea Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării”, se arată în actul normativ.

„Cu ajutorul Bibliotecii Şcolare Virtuale şi al Platformei şcolare de e-learning Învăţăm în România, copiii români din ţară, din provinciile istorice şi din diaspora, vor avea acces permanent și gratuit la cărţi şi manuale electronice, la exemple de lecţii pentru toate temele din programele şcolare, la ghiduri metodologice, la exemple de probe şi teste de evaluare, spune inițiatorul proiectului. Cele două platforme educaţionale vor contribui, în mod esenţial, la prezervarea limbii şi culturii române pentru sute de mii de copii din provinciile istorice sau din comunităţile de români stabiliţi temporar sau definitiv în diaspora, care astăzi studiază în alte limbi şi care nu au prea multe posibilităţi să-şi cunoască rădăcinile româneşti. Accesul permanent la resurse educaţionale de calitate ar putea ajuta la îmbunătăţirea performanţei şcolare a elevilor, oferindu-le posibilitatea de a învăţa mai bine şi mai eficient. Învăţăm în România va deveni un simbol al creşterii calităţii în educaţie. Am toată încredere că Ministerul Educaţiei şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării vor depune toate diligenţele pentru ca aceste instrumente educaţionale să contribuie la creşterea performanţelor elevilor români, oriunde s-ar afla ei”.

Sursă portret Valentin Făgărășian: ziarulromanesc.de

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s