Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la CSEI Tileagd

La CSEI Orizont, Structura CSEI Nr. 1, Tileagd, în prezența spectatorilor – profesori și elevi ai ciclurilor primar și gimnazial – s-a desfășurat în data de 27 martie 2023 activitatea extracurriculară 27 Martie – Ziua Mondială a Teatrului.

Aceasta a fost structurată și prezentată publicului de către subsemnatul, psiholog drd. Alin Crețu, coordonatorul activității, în patru părți. În prima, le-am descris participanților importanța evenimentului.

În cea de-a doua, am prezentat pe scenă două povești, fiecare prin intermediul altei tehnici teatrale: Povestea ulciorului spart (protagonist unic, cu recuzită minimalistă), Pescarul și soția sa (personajele Pescarul, Soția, Peștele au fost păpuși pe degetele mâinilor).

În cea de-a treia, am discutat cu elevii despre morala fiecăreia dintre povești.

În partea a patra, profesorii colaboratori (Ana Alb, Raluca Dubaci, Otilia Urs, Marinela Buzle, Kovacs Ana, Simona Herlaș, Silvia Petroi, Mărioara Cipleu, Ioana Petrica, Lucia Romanschi, Lucica Sârbu, Mihaela Paraschiv, Eugenia Deac, Tamara Constantin și Corina Tupița) au distribuit elevilor la clase desene pe coli A4, pe care aceștia le-au nuanțat cu acuarele, creioane colorate și carioci.

Toți participanții au fost foarte entuziasmați, dorind reluarea evenimentului.

Ziua mondială a teatrului este marcată în fiecare an la 27 martie, în vederea conştientizării valorii teatrului în toate formele sale şi promovării activităţii comunităţilor de teatru în întreaga lume. Instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), Ziua mondială a teatrului a devenit un eveniment anual din 1962, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru.

Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO, potrivit http://www.world-theatre-day.org.

psih. drd. ALIN CREȚU

Sursă imagini: fototeca personală Alin Crețu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s