Lecții de prim-ajutor predate de specialiști

Școala Altfel a reprezentat momentul oportun pentru a desfăşura o activitate educativ-preventivă care ne-a făcut să conştientizăm că „nu e nimic mai important decât viața”.

Acordarea primului-ajutor este o abilitate care ne permite să intervenim în situații de urgență pentru a salva viața cuiva şi pe care ne-o putem dezvolta încă din copilărie. Noi, adulţii, suntem conştienți că în situații de criză, timpul de intervenție şi manevra corectă  reprezintă o şansă la viață şi dorim să transmitem şi copiilor acest lucru.

În acest sens, activitatea desfăşurată la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Sălişte de Vaşcău a avut ca obiective informarea şi conştientizarea importanţei acordării primului-ajutor şi responsabilizarea copiilor în situaţii de urgenţă.

Le mulțumim reprezentanților SAJ Ștei, Boleac Mădălin și Popa Diana, pentru informațiile utile pe care le-au prezentat elevilor şi cadrelor didactice de la școlile gimnaziale Nr. 1 Sălişte de Vaşcău şi Călugări, în cadrul întâlnirii de joi, 30 martie, și pentru că ne-au ajutat să ne familiarizăm cu manevrele BLS (Basic Life Support) de resuscitare.

Timpul petrecut împreună a fost cu folos, deoarece am învățat câteva tehnici de prim-ajutor pe care toți ar trebui să le cunoaștem pentru a putea interveni până la sosirea ambulanței, putând astfel salva viața celor din jur. Totul a decurs conform așteptărilor, iar copiii au fost foarte receptivi și implicați.

Mulțumim şi doamnelor director pentru că ne-au susținut în derularea activității.

Ca o concluzie la ceea ce am experimentat, „fiecare experiență de viață, fiecare lecție pe care o învățăm este cheia spre viitorul nostru.” (C. Gable)

prof. ALEXANDRA TERME,

Şcoala Gimnazială Sălişte de Vaşcău

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Călugări

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s