Cu finanțare Științescu: Traista cu plante medicinale

SCHOOLBIT VĂ PREZINTĂ ÎN SERIAL PROIECTELE CÂȘTIGĂTOARE LA CEA MAI RECENTĂ EDIȚIE A PROGRAMULUI FONDUL ȘTIINȚESCU. PRIN CARE ZECE ASOCIAȚII ȘI INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN BIHOR AU OBȚINUT FINANȚARE, PENTRU A-ȘI IMPLEMENTA PROIECTE DE ȘTIINȚĂ. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SÂMBĂTA, BIHOR, A PROPUS PROIECTUL TRAISTA CU PLANTE MEDICINALE, CARE SĂ TREZEASCĂ INTERESUL ELEVILOR PENTRU LUMEA PLANTELOR MEDICINALE ȘI A POTENȚIALULUI TERAPEUTIC AL ACESTORA. 

Proiectul Traista cu plante medicinale depus de Școala Gimnazială Nr. 1 Sâmbăta este câștigător al celei mai recente ediții a programului Fondul Științescu Oradea. Traista cu plante medicinale a obținut o finanțare de 4425 de lei. Școala Gimnazială Nr. 1 Sâmbăta se află la a patra finanțare a fondului Științescu. Coordonatoarea proiectului este subsemnata, prof. Romina Gherlea.

Proiectul Traista cu plante medicinale își propune să stârnească interesul elevilor pentru cunoșterea de plante medicinale și beneficiile pe care le au aceste plante. Scopul proiectului este de a crește interesul pentru medicina naturistă.

În cadrul proiectului, Școala Gimnazială Nr. 1 Sâmbăta își propune să amenajeze un laborator de prelucrare a plantelor medicinale. Pe parcursul desfășurării proiectului, elevii vor face cinci excursii în diferite zone pentru a culege aceste plante. Plantele, odată culese, vor fi puse la uscat de către elevi, sub îndrumarea profesorilor. O parte din aceste plante vor fi puse în alcool, pentru realizarea de tincturi, iar celelalte se vor pune la uscat, iar când vor fi uscate, se vor ambala în pliculețe.

Activitățile proiectului Traista cu plante medicinale sunt complexe, incluzând atât ieșiri în teren, cât și muncă de laborator.

Finanțările au fost câștigate în urma unei aplicații înscrise la Fondul Științescu Oradea, unul dintre programele Fundației Comunitare Oradea, inițiat de Federația Fundațiilor Comunitare din România și de Romanian-American Foundation, realizat în Bihor cu sprijinul sponsorului principal Accesa.

Au contribuit la a face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor și următoarele companii locale: Cylex, Decitex Oradea, Golde Oradea, Plexus, Sema Express, VPK Packaging Salonta, ADLO, Vulcri, Madrugada, Holcim.

prof. ROMINA GHERLEA,

Școala Gimnazială Nr. 1 Sâmbăta

Sursă imagini: fototeca personală Romina Gherlea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s