Religia luată în calcul ca disciplină pentru Bacalaureat

Religia ar putea fi disciplină la examenul de Bacalaureat, potrivit unor declarații ale ministrului Educaţiei, dna Ligia Deca. Aceste declarații s-au făcut cu ocazia unor dezbateri desfășurate în 12 aprilie, la Comisia de Educaţie a Camerei Deputaţilor.

„Religia poate fi o disciplină la examenul de Bacalaureat. Ceea ce am ridicat noi sunt întrebări tehnice – ce probă ar putea să includă această disciplină, dacă este o probă în plus, dacă trebuie eliminată o altă probă. Deci trebuie să discutăm pe concret tehnic să vedem în ce măsură această sugestie din partea reprezentanţilor cultelor poate fi introdusă în lege. De exemplu, avem agreat ca prin prin ordine de ministru să preluăm prevederile care se află acum în protocoalele între statul român şi culte religioase, care se referă la specificitatea fiecărui cult. De asemenea, conducătorii liceelor cu profil vocaţional teologic primesc un aviz, o binecuvântare din partea fiecărui cult în parte”.

La întâlnirea din Comisia de Educație a Camerei Deputaților au participat reprezentanţi ai cultelor religioase, ai profesorilor şi inspectorilor şcolari.

Imagine generic: biserica de lemn din Hotar, Bihor. Copyright: Florin Mihocaș

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s