Lauri la un prestigios concurs de interpretare din Viena

Tinerele flautiste Ana-Carina Niculaș și Borbiró Timea, eleve ale lect. univ. dr. Ariadna Mircescu, s-au clasat pe locul al doilea la Caneres – International Music Competition Wienna. Concursul de interpretare muzicală din capitala Austriei este considerat de specialiști drept unul dintre cele mai puternice din lume.

„Studentele noastre au fost cele mai tinere participante la categoria Senior Artist și singurele premiate la această categorie, secțiunea flaut. Premiile unu și trei nu s-a acordat. Jurizarea, extrem de exigentă, a fost făcută de personalități ale lumii muzicale și profesori de la cele mai renumite instituții de specialitate din lume: Universitatea de Muzică din Viena, Royal College of Art din Londra, Universitatea din New York, Berkeley College din Boston, Universitatea din Connecticut, Academia de Muzică a Norvegiei, Universitatea de Muzică din Munchen și Universitatea de Muzică din Oregon”, spune prof. Mircescu, directoarea Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Ana-Carina Niculaș (anul II) și Borbiró Timea (anul III) nu sunt la primele lor succese în competiții de interpretare. Cele două studente fac parte și din orchestra International European Spirit of Youth Orchestra și au avut ocazia de a cânta alături de Filarmonica de Stat din Oradea.

„Prin această reușită deosebită școala de muzică a Universității din Oradea s-a aliniat instituțiilor de profil din elita muzicală a lumii. Nu în ultimul rând, e important că, fiind evaluate de cei mai buni profesori și muzicieni, fetele și-au câștigat șansa de a fi remarcate din punct de vedere profesional”, apreciază prof. Mircescu.

Ana-Carina Niculaș a învățat să cânte la flaut acum 15 ani și spune că, exersând în fiecare zi, instrumentul „este azi cel mai bun prieten al ei”. Tânăra flautistă speră ca diploma obținută la Viena să facă o bună impresie asupra conducerii filarmonicii orădene: „Aș vrea să mă angajez la Oradea, să rămân acasă”.

Borbiró Timea visează la un master în străinătate, la Gratz: „Premiul e important, dar nu contează chiar atât de mult. Ceea ce e contează e să știu că, pe scenă, mi-a ieșit piesa și că am cântat așa cum mi-am dorit.”

„Trebuie să îi mulțumim și colegei noastre, prodecan conf. univ. dr. Anca Spătar, pentru că, fără ea, această extraordinară performanță nu ar fi fost posibilă”, a mai ținut să adauge directoarea Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Portret generic: Ana-Carina Niculaș. Sursă imagini: fototeca Biroului Comunicare al Universității din Oradea

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s