Mobilitate Erasmus+ cu elevii din Tinca

În perioada 23-29 aprilie, un grup format din șase elevi de liceu, alături de patru profesori de la Liceul Teoretic Nicolae Jiga din Tinca au participat la cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului ERASMUS+ ”Use of Digital Technologies in Education, Economy and Society – Mobile Apps Help”, intitulată Releasing a Mobile App, ce a avut loc la Liceul Ardeșen Sehit Omer Halisdemir Fen, din orașul Ardeșen, regiunea Rize, Turcia.

În prima zi a mobilității, luni, 24 aprilie, după discursul de bun-venit din partea gazdelor, participanții din România și Cehia au fost primiți de directorul unității de învățământ, după care a urmat un scurt tur de prezentare al liceului.

Au urmat prezentările power point și filmulețele pregătite de elevii din cele trei țări, pe diverse teme: Comunicații mobile, Dezvoltarea unei aplicații mobile, Care sunt pașii necesari în realizarea și publicarea unei aplicații mobile, Care sunt cele mai folosite aplicații mobile în învățarea unei limbi străine? Ce înseamnă comunicarea interculturală? Ce beneficii au aceste aplicații mobile în cadrul proiectelor Erasmus?

Partenerul din Turcia a pregătit numeroase excursii memorabile participanților; fiind o zonă renumită pentru cultura ceaiului, s-a organizat o excursie la o fermă de cultivare și prelucrare a ceaiului din orașul Çeçeva. S-a vizitat Rize, renumit pentru castelul situat în centrul orașului, localitatea Artvin, valea Ayder, lacul Negru, două moschei istorice ș.a.

Din partea liceului tincan au participat doamna director Onița-Avram Adriana, alături de coordonatorul proiectului, subsemnatul, prof. Orban Iuliu, profesorii Oana Lola Aura și Ardelean Margareta, cu elevii Avram Maria, Cioca Sara, Drimbe Marina, Drăgan Ștefan, Popa Andrei și Oana Alexandru.

Proiectul Erasmus+ 2021-2-CZ01-KA210-SCH-000048422 este implementat de școala Škola Mezinárodních a Veřejných Vztahů din Praga, Cehia, în parteneriat cu Liceul Teoretic Nicolae Jiga Tinca România și liceul Ardesen Sehit Omer Halisdemir Fen din orașul Ardeșen, Turcia.

Cea de-a treia mobilitate din cadrul proiectului va avea loc în luna octombrie, în Cehia.

prof. IULIU ORBAN,

Liceul Teoretic Nicolae Jiga, Tinca

Sursă imagini: fototeca personală Iuliu Orbai

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s