Proiect de prevenire a consumului de droguri în rândurile adolescenților

Echipa de proiect a Colegiului Național Onisifor Ghibu, Oradea formată din patru elevi și un coordonator, în persoana subsemnatei, prof. Violeta Emilia Jăhăleanu, desfășoară în perioada martie – iunie 2023, în cadrul Concursului Național de Proiecte Antidrog ÎmpreunăActivitățile outdoor replică la droguri, cuprins în Calendarul Activităților Educative Naționale și Internaționale cofinanțate de Ministerul Educației, Nr. 24953/06.02.2023, mai multe activități având ca tematică
riscurile consumului de droguri.

Titlul proiectului este Colorează-ți visele! și se înscrie în domeniul şi tipul de educaţie civică, de preîntâmpinare a implicării elevilor în practici ilicite la regimul drogurilor.

Concursul din acest an se bazează pe trei concepte eficiente ale luptei împotriva drogurilor: lucru în echipă, educația între egali, voluntariatul. De aceea elevii de la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea au luat atitudine și au hotărât să continue proiectele realizate în școală anii trecuți Dă-i viaţă sufletului tău, nu droguri! și Pași împreună! cu alte activități pe care le va atașa portofoliului proiectului, care va fi trimis până în data de 1 iunie 2023 la ISJ Bihor, unde va fi jurizat și portofoliul care va fi clasat pe locul I, va participa la stagiul de formare sub forma unui concurs național organizat la Eforie Sud 2023 pentru a împărtăși auditoriului prezent experiența realizării unui proiect deosebit, pentru a participa la ateliere, pentru a realiza un treasure hunt tip concurs.

Angrenarea echipei în proiect și organizarea activităților pe parcursul derulării proiectului siguranță le va aduce multe satisfacții, dar modul în care vor reușit să-și conceapă și structureze portofoliul le vor da șansa de a fi desemnați câștigători ai etapei județene, ceea ce le-ar da posibilitatea, în luna august 2023, de a reprezenta Bihorul la faza națională a concursului.

Concursul Național de Proiecte Antidrog Împreună, aflat anul acesta la ediția a XVI-a se va desfășura la Eforie Sud, unde mai mult de 40 de echipaje se vor întrece prin abilități, spontaneitate, originalitate, creativitate și spirit de echipă pe parcursul unor probe complexe, spre a desemna câștigătorii.

Echipajul Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea au participat de patru ori la Concursul Național de Proiecte Antidrog Împreună, obținând două premii naționale: Premiul II și Premiul III, în urma acestei experiențe frumoase elevii cu siguranță au fost câștigători pentru că au legat prietenii, au colaborat, au concurat, într-un cuvânt s-au bucurat de tot ce a însemnat concursul antidrog Eforie Sud și dorim să participăm din nou la acest concurs, atașând la portofoliul proiectului fotografii, filmări, înregistrări, un flashmob, compoziți plastice, materiale informative, activități sportive ce au ca obiectiv central prevenirea consumul de droguri în rândul adolescenţilor.

prof. VIOLETA JĂHĂLEANU,

CN Onisifor Ghibu Oradea

Sursă imagine: fototeca personală Violeta Jăhăleanu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s