Caravana Experimentelor la Școala Gimnazială Călugări

În perioada martie – iunie 2023, Școala Gimnazială Nr. 1 Călugări, Bihor, desfășoară proiectul Caravana Experimentelor, inițiat de Asociația „Educația te face mare”, ȋmpreună cu un grup de cadre didactice de la școală și finanțat de Fundația Comunitară Oradea, prin Fondul Științescu Oradea, cu sprijinul sponsorului principal Accesa.

În școlile din mediul rural lipsa laboratoarelor practice de științe reprezintă o reală problemă ȋn țara noastră. Prin intermediul programului Fondul Științescu Oradea această problemă a găsit rezolvare în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Călugări. Până ȋn prezent, 30 de elevi au avut șansa să ȋnteleagă mai ușor concepte teoretice precum forța centrifugă, proprietățile apei calde sau reci, refracția și reflexia, stările de agregare și densitatea, iar în perioada ce urmează vor experimenta reacțiile chimice și alte
experimente cu forțe.

„Copiii au participat cu mult interes la experimentele care i-au ajutat să înțeleagă mai bine unele noțiuni de învățate la fizică sau chimie sau pe care le-au descoperit pentru prima dată, practic învățând prin descoperire alături de doamnele profesoare Todor Cristina și Bota Mădălina. Curiozitatea și dorința de cunoaștere i-a determinat să fie foarte receptivi, participând la activități
interesante și relaxante în același timp, pe care cu siguranță nu le vor uita. Mulțumim pentru această oportunitate Asociației „Educatia te face mare” și Fundației Comunitare Oradea”, a declarat directorul instituției de învățământ, prof. Mihaela Tigan.

„Laboratoarele de fizică și chimie lipsesc cu desăvârșire din școlile de la sat. Este o șansă unică oferită acestor elevi. Dacă ne dorim tineri pasionați de științe, atunci trebuie să investim mai mult ȋn experimente de fizică-și chimie. Ne-am propus ca, prin proiectul „Caravana Experimentelor”, finanțat de Fundația Comunitară Oradea prin Fondul Științescu Oradea, să ajungem la cât mai mulți elevi, astfel ȋncât să le stârnim interesul pentru științe.”, a transmis Olivia Smădu, președintele Asociației ,,Educația te face mare”.

Proiectul Caravana Experimentelor este finanțat prin programul Fondul Științescu Oradea, un program al Fundației Comunitare Oradea, inițiat de Federația Fundațiile Comunitare din România și de Romanian-American Foundation, realizat în Bihor cu sprijinul sponsorului principal Accesa. Contribuie la a face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor și următoarele companii locale: Cylex, Decitex Oradea, Golde Oradea, Plexus, Sema Express, VPK Packaging Salonta, ADLO, Vulcri, Madrugada, Holcim.

Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Călugări

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s