Nevoia de libertate

Ați avut vreodată momente în care simțeați că vă pierdeți ca persoană? Că vă dispare dorința de a face orice, că intrați într-o rutină zilnică, fără nimic incitant care să vă ofere emoții sau entuziasm?

Oricât de mult am fi încurajați să fim legați tot timpul de viitorul nostru, să ne asigurăm că ne descurcăm la școală, să ne găsim un loc de muncă bun, bine plătit, care ne va garanta că vom trăi o viață fără griji sau complicații, poate nu este singurul răspuns posibil.

Această mentalitate poate fi bună, ne poate încuraja să depunem mai mult efort și șă tragem de noi pentru un scop important, dar ne și închide orizonturile. Această gândire ne poate limita perspectiva, astfel pierzându-ne dorința de a trage în continuare de noi.

Un loc de muncă bine plătit poate să îți asigure o viață fără complicații financiare, dar nu îți asigură fericire sau entuziasm pentru ziua de mâine. Dacă singurul scop în viață este de a excela în școală și de a avea un job bun, îți vei pierde rapid dorința de viață, ambiția și curajul, de multe ori lăsându-te pierdut și nesigur. Este importantă găsirea unui scop, de a avea o idee vagă despre viitor, dar viața nu este un drum drept, fără suișuri și coborâșuri, trebuie să o iei uneori pe cărări înguste ca să ajungi înapoi pe drumul principal, ai nevoie de ceva care să te țină stabil și să îti redea puterea.

Nevoia de libertate, de a-ți lăsa grijile deoparte pentru un timp, este normală – nu ar trebui să fii descurajat de părinți, în special de profesori. Pentru a ieși dintr-o rutină, pentru a reuși să te ții cu toată puterea de drumul tău, ai nevoie de activități recreaționale, fie sport sau ceva artistic, ai nevoie de ceva pentru a-ți umple timpul liber, ceva care îți aduce satisfacție. Activitățile extrașcolare sunt esențiale pentru a te asigura ca nu îți vei crea o rutină obositoare pe de-a lungul vietii.

De multe ori am avut senzația că îmi pierd cheful de viață, că ajung să nu mai am niciun scop. Mă focusam doar pe școală și simțeam că în afara ei nu sunt în stare de nimic. Am avut norocul de a fi încurajată de părinți să îmi caut ceva pe lângă școală, care să mă dezvolte mai mult ca persoană.

Am avut și încă am două proiecte principale în care sunt implicată. Primul este o trupă de rock alternativ, Mock Surprise, în care sunt solistă. Împreună cu baieții am reușit să ne detașăm de lumea din jurul nostru și să ne exprimăm prin muzică, astfel am gasit un scop adevărat. În zilele în care nu mă simțeam în stare de nimic, încă mă duceam la repetiții și reușeam să îmi recâștig puterea. Am învățat atât de multe lucruri, nu doar din domeniul muzicii, dar și despre mine ca persoană, și am reușit să construim o conexiune strânsă între toți.

Al doilea proiect este echipa de robotică Modus Vivendi. În ciuda faptului că nu sunt activă de mult timp, am reușit să învăț multe lucruri și să interacționez cu multe personae diferite, simt că am crescut ca persoană și că mi-am lărgit viziunea, dorind mai mult de la mine însămi decât înainte. Tinerii din echipă m-au inspirat să încerc să dau tot ce pot mai bun în viața de zi cu zi, și de multe ori când mă blochez mă gândesc la ei.

ROSE BOKOS

Read the rest in PAPERLESS

Advertisement

One thought on “Nevoia de libertate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s