Preludiu de iarnă

Centrul de Cultură al Județului Bihor, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria din Oradea, Filarmonica de Stat din Oradea și Oradea Transport Local, a organizat duminică, 12 decembrie, de la ora 19:00, la Filarmonica de Stat din Oradea, evenimentul de excepție Colind de Crăciun, avându-i ca invitați speciali pe Marius Ciprian Pop, Luminița Anghel , Aurelian Temișan și baritonul Marius Bălan.

În cadrul evenimentului și-au dat concursul Grupul vocal Lioara – coordonator prof. Antonela Buțiu, Grupul Art Stars – coordonator prof. Lăcrimioara Deac, Clasa de coregrafie – coordonator prof. Edit Groza, Grup vocal canto popular Beiuș – coordonator prof. Anca Banda, Clasa de canto muzică ușoară – prof. Berki Gheorghe de la Secția Școlii de Arte Francisc Hubic din Oradea, Ansamblul folcloric Codrenii Bihorului din Roșia – coordonator Dana Gherlea și Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana – dirijori Liviu Buțiu și Adrian Miescu.

Organizatorii au pregătit pentru participanții la eveniment, pe lângă alte surprize musicale, și o expoziție de artă plastică intitulată Momente de sărbătoare, în holul Filarmonicii de Stat din Oradea, profesori coordonatori Hollo Kinga și Sabău Florentina. Prezentarea evenimentului a fost asigurată de către Antonela Buțiu și Aurelian Temișan.

Personal, am participat alături de Ansamblul Lioara, iar doamna profesoră Antonela Ferche Buțiu a ales repertoriul, care a constat în patru colinde și doua cântece de joc.

ALEX DAVID

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s