Gulagul românesc pe înțelesul elevilor

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, în colaborare cu Asociația Cei 40 de Mucenici, va derula în luna martie a.c. proiectul Uitarea înseamnă o nouă condamnare, care se adresează elevilor de liceu interesați de represiunea comunistă și memorialistica detenției.

Activitățile care se vor derula în cadrul acestui program educativ vizează o prezentare a ceea ce a însemnat regimul carceral din perioada comunistă, susținută de muzeograful dr. Cristina Liana Pușcaș, urmată de vizionarea unui documentar realizat cu unul dintre foștii deținuți politic bihoreni. La final se vor purta discuții privind rezistența și represiunea comunistă.

Proiectul va fi lansat pe 9 martie 2022, când în România se marchează Ziua Foștilor Deținuți Politic, și se va derula timp de patru săptămâni, în baza unor programări prealabile.

Întâlnirile cu elevii se vor desfășura la secția Muzeului Orașului Oradea (Cetatea Oradea), Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41, de luni până vineri, între orele 9:00 și 16:00. Fiecărei clase de elevi i se va aloca o oră. Costul unui bilet de intrare este de 5 lei/persoană.

Cadrele didactice interesate sau elevii care doresc să cunoască mai mult despre ce a însemnat Gulagul românesc se pot înscrie la acest program la numărul de telefon 0359 191 096.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s