Podium la «Trăiesc, gândesc, îmi pasă»

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal a derulat în perioada 4-27 martie 2022 concursul județean de eseuri Trăiesc, gândesc, îmi pasă cu titlul Țara Crișurilor ieri, azi și mâine, care a avut ca scop să aducă un omagiu lui Iosif Vulcan, scriitor, poet, publicist și fondator al revistei Familia. Concursul a fost organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea Oradea și cu sprijinul Jurnalului Bihorean.

În urma jurizării s-au acordat următoarele premii:

Premiul I – publicarea eseului câștigător în Jurnalul Bihorean și pe pagina de Facebook a muzeului, precum și o vizită gratuită la toate muzeele noastre (Muzeul Țării Crișurilor, muzeele memoriale Iosif Vulcan, Aurel Lazăr și Ady Endre și Muzeul Orașului Oradea): Cioară Alexia, clasa a IX-a, de la Liceul Teologic Baptist Emanuel Oradea;

Premiul II – publicarea eseului pe pagina de Facebook a muzeului și o vizită gratuită la două dintre muzeele noastre, la alegere: Perțe Lavinia, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Constantin  Ṣerban Aleșd;

Premiul III – publicarea eseului pe pagina de Facebook a muzeului și o vizită gratuită la unul dintre muzeele noastre, la alegere: Szatmari Alexandra Andreea, clasa a IX-a, Liceul Don Orione Oradea.

De asemenea, se acordă mențiune – o vizită gratuită la Muzeul Memorial Iosif Vulcan pentru următorii participanți: Merce Mihai Alexandru, Curelariu Natașa Diana, Agud Albert David, Chiș Bianca. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc joi, 31 martie 2022, ora 17:00, la Muzeul Memorial Iosif Vulcan, cu ocazia simpozionului Memento Iosif Vulcan, dedicat cărturarului bihorean.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s