SUB SEMNUL MARILOR CĂRȚI

Clubul Marile Cărți vă invită la conferința Ateism sau Creștinism? și la lansarea cărților Iisus la Niceea și Light from Light ale lui Mihail Neamțu, fondatorul clubului. Aceste două cărți ne reamintesc despre marea însemnătate a anului 325, când Biserica, reunită la Niceea, a oferit credinței creștine o mult așteptată claritate în ceea ce privește bazele sale canonice și dogmatice.

Evenimentul va avea loc în 13 aprilie, de la ora 18:30, în Sala de Conferințe a Muzeului Țării Crișurilor din Oradea, Calea Armatei Române 1A.

Clubul Marile Cărți a luat naștere din dorința de a redescoperi tihna și intimitatea unei conversații necenzurate despre Dumnezeu, suflet, istorie și condiția umană. Împreună cu membrii comunității noastre ne-am dorit să ne întoarcem la Cuvânt, să redescoperim narațiunile din marea bibliotecă și să îi reîntâlnim pe acei autori care ne vindecă, ne înțelepțesc și ne inspiră. Cărțile sunt pentru noi o hrană lăuntrică și o sursă a fericirii. Iar într-un an de zile Clubul Marilor Cărți a devenit comunitatea oamenilor pasionați de creșterea spirituală, intelectuală și profesională.

Deși fascinat de tot ce îl înconjoară, de multe ori, omul se lasă pradă tentațiilor și speculațiilor ateismului care îi spun că vine de nicăieri și merge spre nicăieri. I se sugerează tot mai des că întrebările existențiale nu-și vor găsi niciodată răspunsul, că totul este lipsit de sens și că nu există nimic dincolo de moarte.

Prin intermediul narațiunilor biblice, viața omului credincios capătă o dimensiune spirituală. Creștinismul vorbește omului despre Iisus, Cuvântul Întrupat, care a adus mântuire. Comunitățile urmașilor lui Hristos se integrează astfel într-un plan misterios al istoriei. Lipsiți de teama morții și având nădejdea învierii, prietenii lui Hristos trăiesc pentru împărăția Tatălui, nu pentru lumescul unei lumi căzute.

La eveniment vor vorbi despre implicațiile pe care curentul ateist le are asupra lumii contemporane, dar și despre relevanța creștinismului astăzi, filozoful și teologul Mihail Neamțu, părintele Florin Tomoioagă și pastorul Ghiță Mocan.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s