Vizitați de un scriitor profesionist

Mie îmi plac cărțile care, după ce le isprăvești, simți c-ai vrea ca autorul să fie cel mai bun prieten al tău și să-l poți chema la telefon ori de câte ori ai chef…” (J.D. Salinger)

Marți, în data de 24 mai 2022, am reușit să ducem la bun sfârșit o altă activitate din proiectul Clubul de carte, și anume Dacă nu vine muntele la Mahomed, atunci merge Mahomed la munte – întâlnire cu un scriitor contemporan.

Ne-a făcut onoarea să ne viziteze și să stea de vorbă cu elevii noștri dl Mircea Pricăjan, redactor-șef al revistei Familia și autorul romanelor În umbra deasă a realității (Editura Universității din Oradea, 2002), Calitatea luminii (Editura Polirom, 2016), Pumn-de-Fier (Editura Polirom, 2018) și al volumului de proză scurtă Perseidele (Charmides, 2019). 

Mulți dintre copiii din clasa a V-a și a VI-a de la Colegiul Tehnic Nr.1 Vadu Crișului și de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Șuncuiuș au citit și au făcut cunoștință cu Mihai, eroul cărții Pumn-de-Fier, și l-au asaltat pe scriitor cu întrebări legate de aceasta.

Dar nu numai; unele întrebări au fost de-a dreptul năstrușnice. Au aflat detalii personale, curiozități din copilăria lui și mai ales din viața de elev.

Pentru noi, această întâlnire a fost inedită și foarte plăcută. Sperăm că și Mircea Pricăjan s-a simțit ca între prieteni!

Sursă imagini: fototeca CT Vadu Crișului

Prof. MIHAELA GAVRILUȚ,

Colegiul Tehnic nr. 1 Vadu Crișului

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s