Vastă cultură muzicală

De 12 ani, MOL România acordă Premiile Mentor celebrând excelența în educație, munca susținută, efortul neîntrerupt și pasiunea unor oameni deveniți mentori, formând caractere și cariere de succes. Premiile Mentor continuă să recompenseze munca enormă a unor antrenori și profesori merituoși, care își dedică viața elevilor pe care îi inspiră  și conduc spre performanță.

SchoolBit vă prezintă în serial laureații ultimei ediții, zece la număr, din toată țara. Astăzi v-o prezentăm pe dna Liana Poema Dondoe, în portretul pe care i l-au făcut cei din juriul Premiilor Mentor pentru excelență.

Fondatorul corului „Fantezia” și profesor emblematic la Școala Gimnazială „Traian” și Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, de unde s-a pensionat în anul 2021. Foștii elevi își amintesc cu admirație și respect de mentorul lor, un deschizător de drumuri, care transforma orele de muzică în adevărate „călătorii în timp”, transmițând într-un stil captivant o vastă cultură muzicală.

„Un om tenace, perfecționist, cu spirit civic și o fire de artist, doamna profesoară a reușit ceea ce își dorește orice dascăl, să devină un reper pentru cei din jur, dar mai ales pentru noi, elevii dumneaei. A știut să modeleze cu demnitate caractere și să șlefuiască talente care s-au afirmat mai târziu pe palierul vieții artistice. Fire sensibilă, iubitoare de copii, și-a îndeplinit cu multă responsabilitate și dăruire meseria și a rămas un nume în peisajul muzical craiovean”, susține fostul său elev, Liviu Dică.

Pasiunea pentru cultivarea talentului muzical a adus elevilor săi peste o sută de premii la concursuri naționale corale, de colinde și de folclor, precum și la festivaluri de muzică ușoară.

Aceste informații ne-au fost oferite cu generozitate de dl András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate, căruia îi mulțumim.

Artwork: Fundația pentru Comunitate

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s