Nu neapărat că „se poartă”, dar în acest an școlar, elevii din 3C de la ECO-SCOALA AVRAM IANCU ORADEA au profitat din plin nu doar în recreații, indiferent de anotimp, de spațiul mărinimos ce ni-l oferă curtea și grădina școlii noastre.
Astfel, fie că a fost Lectură, Matematică, Educație Ecologică, Joc și Mișcare, AVAP, activități extrașcolare, etc. cadrul natural ne-a oferit înainte de toate un alt mediu, diferit, plăcut, sănătos, prietenos în același timp, pentru a învăța, pentru a ne relaxa, pentru a colabora.





Cu siguranță, orele derulate afară aduc multe beneficii în activitatea didactică, feedback-ul pozitiv al elevilor este cel care vine ca argument în acest scop.
A fi conectat cu natura facilitează actul educativ, acest lucru fiind ușor de observat în orice activitate școlară sau de alt tip organizată sau spontană / liberă în care elevii sunt implicați.
Fie că am folosit resurse materiale avute la îndemână, fie ne-am organizat cât am putut mai bine, momentele petrecute în aer liber au adus amintiri de neuitat.
Suntem fericiți, ca dascăli și elevi ai școlii noastre, să avem oportunitatea de a avea la îndemână alternative în ce privește spațiul de desfășurare al activităților educative.
Fiind și o școală eco (chiar în aceste zile a primit pentru a șaptea oară distincția steagul verde), elevii sunt responsabli și s-au ocupat – prin acțiuni derulate în cadrul unor proiecte și nu numai – de plantele și păsările din grădină, precum și de igienizarea periodică a spațului avut la dispoziție.






Natura face parte din viața noastră, de aceea includerea acesteia în procesul instructiv educativ este o condiție sine qua non.
Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Avram Iancu Oradea
Prof. MONICA TOADER