Mentorul orientariștilor

De 12 ani, MOL România acordă Premiile Mentor celebrând excelența în educație, munca susținută, efortul neîntrerupt și pasiunea unor oameni deveniți mentori, formând caractere și cariere de succes. Premiile Mentor continuă să recompenseze munca enormă a unor antrenori și profesori merituoși, care își dedică viața elevilor pe care îi inspiră și conduc spre performanță.

SchoolBit vă prezintă în serial laureații ultimei ediții, zece la număr, din toată țara. Astăzi, dl Tőkés Árpád, în portretul pe care i l-au făcut cei din juriul Premiilor Mentor pentru excelență.

La vârsta de 14 ani s-a întâlnit cu orientarea, o disciplină sportivă deosebită; instantaneu s-a și îndrăgostit de acest sport și a știut că nu-l va abandona niciodată. L-au captat în special complexitatea acestuia, modul în care efortul fizic este completat de abilitățile intelectuale și tactice.

În anul 2000, împreună cu alți iubitori ai acestui sport, a înființat Clubul Sportiv TranSilva din Cluj, asigurând astfel cadrul necesar popularizării orientării și pregătirii tinerilor pentru sportul de performanță. De-a lungul anilor, sportivii pregătiți de el s-au remarcat la concursurile naționale, europene și mondiale, cumulând peste 400 de medalii la campionatele naționale și peste 100 la diferite competiții internaționale. De peste zece ani pregătește și loturile naționale de juniori și de tineret ale României.

În rândul „orientariștilor” este apreciat pentru profesionalismul său și pentru calitățile sale umane deopotrivă. „Pasiunea și carisma sa i-au atras pe copii dintotdeauna, și până în ziua de azi reușește să îi captiveze, găsind acel echilibru sensibil dintre exigență și motivare”, afirmă colegul său, Bogya Zoltán

Aceste informații ne-au fost oferite cu generozitate de dl András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate, căruia îi mulțumim.

Artwork: Fundația pentru Comunitate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s