10x Inspectoratul Școlar Civic

Fundația World Vision lansează proiectul intitulat Inspectoratul Școlar Civic, derulat până pe 31 ianuarie 2024, cu sprijin financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Proiectul își propune creșterea nivelului de consultare, activare și participare a profesorilor și elevilor în luarea deciziilor și în elaborarea politicilor educaționale, prin crearea unei platforme web de consultare, prin organizarea de webinare și întâlniri de advocacy cu factori de decizie în domeniul educației.

Vă invităm să participați la conferința online de lansare a proiectului din data de 28 iunie, orele 12:00-14.00. Link-ul de conectare și agenda evenimentului vor fi transmise în proximitatea acestuia către persoanele care se înscriu ca beneficiari prin formularul de înregistrare și / sau care completează chestionarul de mai jos.

Ca beneficiar al proiectului, aveți ocazia să influențați decizii la nivel județean / național, răspunzând la chestionare pe teme de interes școlar, să participați sau să organizați webinare de formare în domenii de interes școlar / civic, să participați la întâlniri de advocacy la nivel județean / național pe teme care vă preocupă, să primiți sprijin material pentru organizare evenimente școlare civice în cadrul unui concurs de proiecte.

Proiectul propune crearea unui instrument care să ofere spațiu pentru astfel de acțiuni, prin dezvoltarea unei platforme web cu 2.500 de profesori și 500 elevi înregistrați, pentru a fi consultați continuu, periodic, tematic și pentru reacție rapidă în raport cu decizii județene / naționale pe teme de educație. Periodic, vor fi publicate și diseminate către factorii de decizie rezultatele consultării profesorilor si elevilor.

Rezultatul consultărilor se va transpune in acțiune, sub forma a 120 de webinare pentru formare, activare si dezbatere pe teme școlare, pe teme legate de sectorul ONG si pentru dezvoltarea abilitaților de watchdog și de monitorizare a 1000 de profesori și 200 de elevi.

Cei mai activi 100 de profesori și 20 de elevi, alături de zece ONG-uri locale, vor fi implicați în 20 de întâlniri de advocacy cu zece inspectorate școlare județene, ducând la cinci modificări procedurale județene. În urma întâlnirilor, zece inspectorate școlare civice vor fi create la nivel informal.

Trei întâlniri de advocacy cu ONG-uri naționale și cu Ministerul Educației vor duce la o schimbare structurală, valorificând rezultatele acțiunilor de consultare și de activare precedente.

O coaliție formată din trei ONG-uri naționale, zece ONG-uri locale, 100 de școli, zece inspectorate școlare și MEC va reglementa modul de funcționare și de utilizare pe viitor a platformei web de consultare, în vederea fundamentării empirice a următoarelor decizii și politici publice în educație.

Puteți deveni beneficiar al proiectului prin completarea FORMULARULUI DE ÎNREGISTRARE.

Sunteți invitați să contribuiți la conferința de lansare prin completarea acestui CHESTIONAR până vineri, 24 iunie, împărtășindu-ne așteptările dvs. de la proiect.

CONTACT:

Bogdan Romanica

tel. 0740 175 786

Sursă imagine: www.worldvision.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s