Premiul Mentor pentru profesoara de pian

De 12 ani, MOL România acordă Premiile Mentor celebrând excelența în educație, munca susținută, efortul neîntrerupt și pasiunea unor oameni deveniți mentori, formând caractere și cariere de succes. Premiile Mentor continuă să recompenseze munca enormă a unor antrenori și profesori merituoși, care își dedică viața elevilor pe care îi inspiră și conduc spre performanță.

SchoolBit vă prezintă în serial laureații ultimei ediții, zece la număr, din toată țara. Astăzi, dna Doina Lavinia Zanfir, în portretul pe care i l-au făcut cei din juriul Premiilor Mentor pentru excelență.

Este născută la Sighetu Marmației. Copilăria și-o petrece la Reghin, unde revine după încheierea studiilor la Universitatea de Vest din Timișoara, în ciuda ofertei de a-și dezvolta cariera în cadrul instituției. În prezent este director adjunct la Școala Gimnazială Augustin Maior.

Elevii doamnei Zanfir au obținut numeroase diplome și distincții la concursuri și festivaluri naționale și internaționale, printre care amintim: Marele Premiu și Trofeul „Clara Peia” la Concursul Internațional Clara Peia (2016); Marele Premiu și Medalia FISP la Festivalul Internațional Sabin Păutza (2016); Aur și Marele Premiu (Törökszentmiklós, Ungaria, 2012, 2020); premii întâi la Concursul Internațional Piano ArtIs (2018, 2019); Marele Premiu, Trofeul și Premiul Special la Concursul Șansa Egală (2021).

În afară de pasiunea și dragostea cu care își exercită vocația de dascăl, doamna Zanfir este apreciată pentru performanțele elevilor săi în parteneriatele dezvoltate cu instituții culturale din țară și străinătate, cât și pentru contribuția adusă vieții culturale din Reghin.

Aceste informații ne-au fost oferite cu generozitate de dl András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate, căruia îi mulțumim.

Artwork: Fundația pentru Comunitate

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s