În pragul Universității

Uniunea Studenților din Oradea (USO), împreună cu alte șase organizații studențești partenere: ASEO, ASMO, ASIO, Starting, ELSA și ASSO, a organizat între 3 și 6 octombrie 2022 prima ediție a Săptămânii bobocilor. Evenimentul și-a propus să-i familiarizeze pe tinerii abia intrați pe porțile facultății cu viața de student.

 „Ne-am dorit să facem ceva nemaivăzut și am reușit”, declară președintele USO, Tudor Bungău. Săptămâna bobocilor a fost un eveniment care și-a propus să îmbine utilul cu plăcutul, să le ofere celor care abia au început facultatea informații utile legate de procesul didactic, birocrația universitară, cursuri, credite etc., dar și o idee despre viața de student, din afara sălilor de curs și a laboratoarelor.

Prima zi de activități s-a axat pe aspectele practice: cunoașterea profesorilor, a colegilor, a facultății, a campusului Universității din Oradea, a criteriilor de evaluare academică etc. „Am vrut să punem la dispoziția celor aflați în primele zile ale vieții de student cât mai multe informații practice, ca să le facem viața cât mai ușoară. De aceea am încercat să dăm răspuns la întrebări precum: «Ce sunt creditele? Cum să-mi aleg opționalele? Care sunt drepturile și obligațiile studentului?»”, explică președintele USO.

Cea de a doua zi a Săptămânii bobocilor a fost dedicată cunoașterii orașului Oradea. „Am decis să organizăm un concurs „Vânătoarea de comori”, pentru a-i ajuta pe studenți să se cunoască între ei și pentru a suda, prin munca în echipă, noi prietenii. La fel de important e faptul că, prin intermediul acestui concurs, bobocii au descoperit Oradea, orașul studenției lor”, spune Tudor Bungău. Ziua a treia și a patra au fost dedicate jocurilor studențești, pentru ca totul să culmineze cu o petrecere ce a umplut Pasajul Palatului Vulturul Negru.

Sursă imagini: fototeca Universității din Oradea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s