Avanpremieră la „Ghidul micului baschetbalist”

La Didactica Militans, editura Casei Corpului Didactic a Județului Bihor, e în curs de apariție o lucrare deosebită, dedicată unui sport foarte popular în rândurile copiilor și adolescenților – baschetul. Sintetizând o experiență de decenii a mai multor profesori și antrenori, Ghidul micului baschetbalist este în sine rezultatul unui efort de echipă, adunând la un loc contribuțiile mai multor autori, în numele cărora semnează prof. Susana Onaca. În avanpremieră la acest eveniment editorial, dna prof. Onaca ne-a încredințat o scurtă prezentare a cărții.

Ghidul micului baschetbalist conține sfaturi pentru micii baschetbaliști și sportivi care își încep activitatea sportivă într-o echipă, club, asociație, grup organizat și – de ce nu – pentru copiii care fac mișcare și sport sub orice formă: sport de masă, orele de educație fizică și sport, timp liber.

Toate capitolele sunt prezentate de profesori antrenori de baschet care au multă experiență în antrenamentul copiilor, reușind să șlefuiască adevărate talente ce au fost puse în valoare la echipele de club, la echipele de seniori și la Loturile Naționale ale României.

De asemenea, sportivi de înaltă performanță și sportivi care și-au încheiat activitatea sportivă  împărtășesc din propria lor experiență, oferindu-le copiilor sfaturi care să îi ajute să se descurce mai ușor într-o lume care le aduce multe noutăți, dar în același timp și multe surprize plăcute.

Îndemnurile primite de la specialiști în nutriție și kinetoterapie îi întâmpină pe copii cu idei despre o alimentație sănătoasă și importanța unei posturi corecte a propriului corp.

Această lucrare ține de un proiect mai amplu al Clubului Sportiv CN Mihai Eminescu Oradea, denumit Sport, mișcare și sănătate prin baschet, realizat cu susținerea Federației Române de Baschet și Ministerul Sportului, prin programul Să creștem sănătos prin baschet.

Așadar, dragi copii și iubitori ai sportului, vă doresc lectură plăcută!

prof. SUSANA ONACA

Sursă imagine: fototeca personală Susana Onaca

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s