Lumea e de o frumusețe totală – o promisiune fără sfârșit de magie și lucruri minunate
(Ansel Adams)
Frumusețea lumii – și a naturii, implicit – este un miracol ce ne uimește prin splendoare și diversitate în fiecare zi, în fiecare anotimp, ne umple de magie, de visare, de revenire la copilărie.
Odată cu transformarea naturii în culorile fragile și pastelate ale toamnei, elevii școlii noastre s-au bucurat de frumusețea naturii și au pătruns în lumea magică a acestui minunat anotimp, realizând diverse activități în cadrul Festivalului toamnei, desfășurat în cadrul unui proiect educativ local, intitulat sugestiv Festivalul anotimpurilor.
Astfel, în perioada 20-21 octombrie 2022, elevii s-au bucurat de activități extracuriculare specifice toamnei, coordonați fiind de cadrele didactice organizatoare: Denisa Lucuța, Aurelia Bogan, Andreea Ciotea, Ramona Dan, George Ciobriș și subsemnata, Alexandra Boldor.








Pentru început, ei au explorat dealul din împrejurimi, adunând diverse frunze pe care le-au folosit în realizarea unor creații artistice. Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă nostalgică a melodiilor de toamnă interpretate de marii artiști români, precum Tudor Gheorghe – cu melodia Octombrie, Margareta Pâslaru – Lasă-mi, toamnă…, Nicu Alifantis – Emoție de toamnă etc.
A doua zi, elevii au pornit în căutare de comori prin toată școala. Cu ajutorul unor frunzulițe magice de toamnă în diverse culori, pe care trebuiau să le descopere, ei au trecut de la o probă la alta, de la un obstacol la altul, până în final, unde au ajuns la comorile de preț ce constau în citate valoroase de la mari scriitori și filosofi pe care ei trebuiau să le explice. Pe parcursul căutărilor, elevii au avut de trecut obstacole din limba română, matematică, limba engleză, biologie și au avut de descifrat poezii de toamnă.

La finalul activităților, echipele participante au fost premiate cu diplome și mici cadouri, iar toți elevii noștri și-au îmbogățit bagajul de cunoștințe cu noi și valoroase informații necesare drumului în viață.
La plecarea acasă, atât elevii, cât și cadrele didactice implicate în activități au realizat că întreaga natură este de o frumusețe totală, este magică și mereu avem ce învăța de la ea, mereu avem ce învăța unii de la alții și că zilnic suntem toți și profesori, și elevi în același timp.
prof. ALEXANDRA BOLDOR,
Școala Gimnazială Georgiu Popa – Câmpani
Sursă imagini: fototeca Școlii Gimnaziale Georgiu Popa