Chestionar pentru profesori pe tema violenței în școli

Fundația World Vision România organizează un proces de consultare în rândul cadrelor didactice privind violența fizică între elevi în școli. Consultarea pornește de la două știri care au generat dezbateri și controverse în spațiul public, în cursul săptămânii trecute.

În primul caz, este vorba de o acțiune a polițiștilor de controlare a bagajelor elevilor în clasă pentru depistarea unor arme albe. Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, la Școala Gimnazială nr. 1 Jilava, imaginile de pe camera de supraveghere apărute în spațiul public arătau cum elevii dintr-o clasă au fost controlați în bagaje de polițiști, în timpul orei: „În urma acțiunii preventive a polițiștilor privind portul și folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învățământ, mai mulți părinți au reclamat comportamentul pe care polițiștii l-au avut față de elevi”. Celălalt caz provine din județul Galați. În 1 noiembrie 2022, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată de directorul unei unități de învățământ din comuna Movileni cu privire la faptul că, în pauza dintre orele de curs, un elev ar fi fost lovit de un altul cu un briceag.

Fundația World Vision România invită cadrele didactice să răspundă până miercuri, 9 noiembrie, la chestionarul intitulat Prevenție și intervenție împotriva violenței fizice între elevi în școli , disponibil AICI.

Răspunsurile sunt confidențiale. Cei care doresc să afle rezultatele studiului pot preciza la final date de contact.

Acest sondaj a fost inițiat în cadrul proiectului Inspectoratul Școlar Civic, pentru a identifica cele mai bune abordări în prevenția și intervenția împotriva violenței fizice în școli. Rezultatele vor fi transmise Ministerului Educației, ISJ-urilor, școlilor, ONG-urilor și mass-media, pentru identificarea de măsuri concrete și adecvate prin care elevii să fie mai bine protejați de orice formă de agresiune.

Freestock picture

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s